open-navfaktor-logo
search
Nova vlast u TK
Počele smjene i imenovanja, UKC Tuzla ostao bez Upravnog odbora
U okviru kadrovskih pitanja Vlada Tuzlanskog kantona danas je privremeno imenovala Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) TK i razriješila upravne odbore Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla i Službe za zapošljavanje TK, saopćeno je iz Vlade TK.
11.02.2021. u 14:54
get url
text

Navedene tri institucije su među finansijski najpotentnijim i očito je da je nova vlast u TK koju čine SDP, PDA, Naša stranka i SBB, uz jednog ministra koga je predložio HDZ, žele preuzeti kontrolu nad novcem. UKC Tuzla godišnje uprihoduje više od 100 miliona maraka, finansijski plan ZZO TK za ovu godinu iznosi 281,5 miliona KM, a Službe za zapošljavanje više od 30 miliona KM.

Nezvanično saznajemo da Upravnom odboru UKC-a Tuzla nije istekao mandat, tako da je jasno da se počeli neki politički procesi, odnosno kadroviranje po političkoj liniji. UKC danas nije dobio novi Upravni odbor, ali se njegovo imenovanje može očekivati već naredne sedmice i već tada bi neke stvari mogle biti jasnije.

Vlada TK danas je od Skupštine Javnog preduzeća "Šume TK" d.d. Kladanj zatražila da razriješi dužnosti članove, predstavnike državnog kapitala, imenovane u privremeni Nadzorni odbor (NO) ovog javnog preduzeća te utvrdila prijedlog kandidata za imenovanje u privremeni NO ispred državnog kapitala, do imenovanja novog u skladu sa zakonom.

Vlada je i imenovala punomoćnike koji u ime osnivača vrše ovlašćenja Skupštine Javnog preduzeća "Međunarodni aerodrom Tuzla" i utvrdila prijedlog kandidata za privremeno imenovanje predsjednika i članova Nadzornog odbora Aerodroma.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.