open-navfaktor-logo
search
Žestoke kazne
Pobuna protiv odluke predsjednika skupo koštala fudbalere Napolija
Napoli prolazi kroz možda i otako se vratio u Serie A, trenutno je sedmi sa 20 osvojenih bodova, 15 manje od vodećeg Juventusa
25.11.2019. u 15:28
get url
text

Zbog nepoštivanja odluke klupskog predsjednika Napolija Aurelia De Laurentiisa, fudbaleri italijanskog vicepraka kažnjeni su sa ukupno 2,5 miliona eura izračunali su mediji na Čizmi.

Igrači su kažnjeni sa 25 ili 50 posto od ukupne mjesečne plaće, a Gazzetta dello Sport piše kako je najgore prošao Allan koji je ostao kraći sa 200.000 eura.

Brazilski fudbaler označen je i kao vođa pobune u kojoj su fudbaleri Napolija odbili odlazak u karantin, a navodno je dospio i u žestok verbalni sudok sa predsjednikovim sinom Edoardom De Laurentiisom.

Sve neće biti okončano s ovim s obzirom da će fudbaleri žaliti preko svojih zastupnika, pa bi cijeli proces mogao biti okončan za mjesec.

Napoli prolazi kroz možda i otako se vratio u Serie A, trenutno je sedmi sa 20 osvojenih bodova, 15 manje od vodećeg Juventusa. Upitan je i status trenera Carla Ancelottija, no uruči li De Laurentiis otakz iskusnom stručnjaku morat će pripremiti ozbiljnu svotu novca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.