Okružni sud u Banjoj Luci je prihvatio sporazum i za sutra zakazao izricanje presude.

Optužnica je Dragoljića teretila da je pod dejstvom alkohola, bez vozačke dozvole i vozeći nedozvoljenom brzinom, na pješačkom prijelazu automobilom udario ženu, a potom pobjegao i zapalio vozilo.

Nesreća se desila 12. septembra u Banjoj Luci, a žena je u bolnicu primljena sa teškim povredama glave, grudnog koša i trbuha, i 23. septembra je preminula.

Neposredno nakon kritičnog događaja, Dragoljić je pušten na slobodu, a tek nakon smrti Branke O. je uhapšen i određen mu je pritvor.

Okružno tužilaštvo Banja Luka optužilo ga je za ugrožavanje javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći.

Saobraćajna nesreća se dogodila u ulici Rade Radića oko 20.40, a u optužnici je precizirano da je Dragoljić vozio golf 3 nedozvoljenom brzinom, bez položenog vozačkog ispita i sa koncentracijom alkohola u krvi od 0,86 g/kg.

Kasnije je pobjegao prema Poslovnoj zoni Incel, gdje je u banjalučkoj Ulici Vladislava Skarića zapalio automobil, u namjeri da spriječi ili oteža dokazivanje krivičnog djela.