open-navfaktor-logo
search
Derbi u Mostaru
PLBiH: Zrinjski dočekuje Sarajevo, pada li odluka o jesenjem prvaku?
Bordo tim je lider na tabeli, a u odnosnu na Plemiće ima pet bodova prednosti 
10.11.2018. u 08:34
get url
text

Derbi susret 17. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu danas će u Mostaru odigrati Zrinjski i Sarajevo.

Bordo tim je lider na tabeli i prepun sampouzdanja, nakon trijumfa u gradskom derbiju protiv Željezničara, gostovati če aktuelnom prvaku BiH. Eventualnom pobjedom protiv Mostaraca, izabranici trenera Husrefa Musemića dodatno bi se učvrstili na prvom mjestu, imali bi osam bodova prednosti u odnosu na današnjeg rivala i proljeće bi dočekali na liderskoj poziciji.

Musemić u ovom meču neće moći računati na nekoliko povrijeđenih i suspendovanih igrača.

- Jako bitna utakmica za nas. Nedostajat će nam četiri, pet igrača, ali pokušat ćemo napraviti najbolju ekipu, koja može napraviti dobar rezultat. Čeka nas kvalitetan protivnika, no nadam se da možemo odigrati dobru utakmicu i napraviti dobar rezultat. Ovo je jako važno gostovanje za nas prije prvenstvene pauze. Nakon toga igramo dvije utakmice kući i ako ostanemo neporaženi mislim da smo napravili veliki posao - istakao je Musemić.

Mostarci su pod imperativom pobjede jer se pred domaćim navijačima žele iskupiti za poraz od Zvijezde 09 u prošlom kolu, te održati bodovni priključak sa Sarajevom.

- Svakako je u ovom trenutku ova utakmica bitnija za nas nego za Sarajevo, jer oni nama bježe pet bodova. Pritisak na nas je veći i zato sam pokušao protekle sedmice skinuti taj pritisak i rasteretiti igrače. Vjerujem da smo psihološki spremni nositi se s tim teretom i da ćemo u utakmicu ući rasterećeni - kazao je Slišković.

Trećeplasirani Željezničar u nedjelju na Grbavici dočekuje Tuzly City. Trener Milomir Odović zbog povreda i suspenzija pred ovaj meč nalazi se u velikim problemima, pa će protiv Tuzlaka vjerovatno morati dati priliku za igru i mlađim igračima.

Željezničar je poražen u prošlosedmičnom derbiju od Sarajeva s 2:1, a prethodno je upisao poraze u mečevima za koje se očekivalo da će lagano dobiti, pa se u nedjeljnom meču protiv Tuzla Cityja od Plavih očekuje samo pobjeda koja bi najavila izlazak iz krize rezultata.

Danas su na rasporedu još dva meča (Mladost - Radnik i Zvijezda 09 – Čelik), dok će u nedjelju biti zanimljivo na Tušnju, gdje će Sloboda ugostiti Široki Brijeg.   

Parovi i satnica 17. kola

subota

Mladost - Radnik (13.30 sati)

Zvijezda 09 - Čelik (13.30)

Zrinjski - Sarajevo (16.30)

nedjelja

Gošk - Krupa (13.30)

Sloboda - Široki (13.30)

Željezničar - Tuzla City (16.30)

Rezultati by SofaScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.