open-navfaktor-logo
search
Nema dileme
Platini bi Zlatnu loptu dao defanzivcu Reala
Platini navodi da je u izboru France Footballa, kao i Svjetske fudbalske federacije (FIFA), posljednjih godina uvijek bilo neizvjesno, ali da ove godine ne bi trebalo biti dileme
31.10.2018. u 13:58
get url
text

Michel Platini, bivši predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) i nekada sjajni francuski fudbaler nema dileme u vezi sa izborom najboljeg fudbaler ove godine. Prema njegovom mišljenju, izbor za dobitnika Zlatne lopte nikada nije bio lakši, a da je priznanje zaslužio Raphael Varane, odlični defanzivac Real Madrida i reprezentacije Francuske.

Platini navodi da je u izboru France Footballa, kao i Svjetske fudbalske federacije (FIFA), posljednjih godina uvijek bilo neizvjesno, ali da ove godine ne bi trebalo biti dileme.

- Nikada nije bilo lakše donijeti odluku o tom ko je zaslužio Zlatnu loptu. Postoji samo jedan igrač koji je osvojio Ligu šampiona i Svjetsko prvenstvo. Posljednjih godina obično se vodila debata da li je bolji Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo, ali ove godine je samo jedan igrač osvojio sve. Zove se Raphael Varane. Osim što je osvojio dva najvrednija trofeja, on je i odličan fudbaler - smatra Platini, koji je 1985. godine imao zadovoljstvo da osvoji prestižnu nagradu u svijetu fudbala.

Prema njemu, rezultati su jedini objektivni faktor prilikom izbora najboljeg fudbalera godine.

- Naravno, možete imati svoje mišljenje o Antoineu Griezmannu, Kylianu Mbappeu, ali jedini koji je osvojio dva najvažnija takmičenja je Varane - jasan je bio Platini u izjavi za francuske medije.

Varane je jedan od 30 kandidata za ovogodišnju Zlatnu loptu, a pobjednik će biti proglašen na svečanoj ceremoniji 3. decembra u Parizu. U borbi su, između ostalih, još: Messi, Ronaldo, Neymar, Isco, Mohamed Salah, Sergio Ramos, Gareth Bale, Luis Suarez, Paul Pogba, Kevin De Bruyne, Mario Mandžukić, Luka Modrić, Ivan Rakitić, Eden Hazard...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.