open-navfaktor-logo
search
U nemilosti trenera
Pjaniću za dva mjeseca 12 minuta: Da li je ovo njegov "fudbalski grijeh"?
Miralem Pjanić u posljednjih 11 utakmica nije dobijao šansu u Barceloni.
27.04.2021. u 08:56
get url
text

Ronald Koeman je bh. veznjaka u posljednja dva mjeseca koristio u igri svega 12 minuta. Bilo je to u Parizu kada je Pjanić ušao s klupe u Ligi prvaka kod rezultata 1:1 i kada je bilo jasno da Katalonci ne mogu postići tri gola za prolaz dalje.

VEZANI TEKST - Solskjaer rekao rukovodstvu Uniteda da mu ovog ljeta kupe Pjanića?

Šta se dogodilo u utakmici Barcelona - Elche, koju je Pjanić igrao od prve minute, a zamijenjen je na poluvremenu? Mundo Deportivo piše da je mladi Ilaix Moriba, fudbaler koji ne gubi loptu, bobri se, kreće se, pritišće jednostavno uzeo Pjaniću mjesto. Pjanić u trenucima kada Barca nema loptu, umjesto da izađe visoko i pritisne, povlači se nazad, na italijanski način.

- Čini se da je to njegov fudbalski grijeh. Igrač koji je bio duša veznog reda Juventusa nije bio u neskladu u Barcinim mečevima. Međutim, kod Koemana nije imao kontinuitet, samo dva uzastopna starta - piše Mundo Deportivo.

Španski list konstatuje da Pjaniću možda prošlogodišnja izjava za Gazzettu "igram malo i ne znam zašto" nije pomogla. U finalu Kupa kralja Pjanić je ostao na tribinama. Tehničkom odlukom trenera nije bio u zapisniku. Koeman je to opravdao izjavom da su mu u finalu na klupi bila potrebna dva golmana.

Pjanić je poslije toga, unatoč svemu, profesionalno poručio da je tim uvijek bio najvažniji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.