open-navfaktor-logo
search
Veznjak Juventusa
Pjanić uzvratio na komplimente: Odužit ću mu se na terenu
Moj cilj je da osvojim Ligu prvaka sa Juventusom jer je ovaj klub to zaslužio, rekao je Pjanić nakon utakmice s Atleticom
27.11.2019. u 09:56
get url
text

Fudbaleri Juventusa sinoć su u meču petog kola Lige prvaka s 1:0 savladali Atletico Madrid i tako ovjerili prvo mjesto u grupi D.

Svih 90 minuta u pobjedi nad timom iz španske prijestolnice odigrao je reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić. Veznjak Stare dame, koji je zbog povrede propustio posljednji susret kvalifikacija za EURO 2020 protiv Lihtenštajna, bio je jedan od boljih u sastavu Maurizija Sarri.

VEZANA VIJEST - Specijalna gošća iz VIP lože pratila važnu pobjedu Pjanića i saigrača

Partiju Zmaja pohvalio je i Pavel Nedved, potpredsjednik Juventusa.

- Oskar za najveći napredak ne bih dao Dybali već Pjaniću. Pokazao je mnogo više od svih ostalih u svim aspektima - kazao je Nedved za Sky Sport, te dodao:

- Dybala također radi vrhunske stvari ove godine. Znamo svi da je riječ o odličnom fudbaleru koji je prošle sezone bio u padu forme, no ove godine se promijenio i pokazao mentalnu snagu. Može još napredovati.

Ni Miralem Pjanić nije ostao dužan Nedvedu. Nakon utakmice zahvalio se legendarnom Čehu na komplimentima.

- Osjećam se veoma dobro i želim da se zahvalim Pavelu Nedvedu na onome što je rekao za mene prije početka utakmice. Odužit ću mu se na terenu - rekao je bh. reprezentativac i dodao:

- Miran sam i znam da mogu dodatno napredovati. Moj cilj je da osvojim Ligu prvaka sa Juventusom jer je ovaj klub to zaslužio.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.