open-navfaktor-logo
search
Drama u Doboju
Pijan pucao na policiju, prilikom hapšenja tukle ga komšije, svi su uhapšeni
Policija iz Doboja uhapsila je trojicu mještana naselja Čaire, nakon dramatičnog sukoba koji se odigrao u tom mjestu u subotu u večernjim satima.
20.12.2021. u 12:30
get url
text

Kako saznajemo, uhapšeni su Nihad Mujdžić (1963), te njegove komšije Samir i Sulejman Hadžić.

Sve je počelo kada je Mujdžić pijan došao u dvorište braće Samira i Sulejmana Hadžića, koje je verbalno napao, nakon čega su oni pozvali policiju.

Mujdžić je tada napustio njihovo dvorište, a potom, krećući se lokalnim putem zaustavio je automobil "fiat", kojim je slučajno naišao Senad H. iz Maglaja.

Mujdžić je tada puškom, za koju se ne zna kad ju je i odakle uzeo jer je nije imao prilikom dolaska u dvorište kod komšija, nekoliko puta udario u vjetrobransko staklo automobila, na kojem je nanio vidna oštećenja.

Muškarac za volanom "fiata" se uplašio, te je pobjegao s mjesta događaja.

Nedugo potom stigli su pripadnici policije, koji su povikali: "Policija!", da bi Mujdžić potom ispalio dva hica u zrak i jedan u pravcu policajaca, pogodivši ogradu i navodno uzvikujući: "Tekbir" i "Allahu ekber".

- U tom trenutku mu je valjda nestalo municije i kad je pokušavao da napuni pušku, policajci su to iskoristili i savladali ga. U tom trenutku se pojavljuju ova dvojica komšija, od kojih je jedan nosio palicu i nasrću na njega i udaraju ga po cijelom tijelu i govore policajcima: "Pustite nas, j.... ćemo mu mi majku, teroriše nas godinama" - ispričao je Faktoru izvor blizak istrazi.

Policija je na kraju morala braniti Mujdžića od komšija i uhapsiti svu trojicu zbog sprečavanja policajaca u vršenju službene radnje.

U policiji su alkotestirani te je utvrđeno da je Mujdžić imao 1,78 grama/kg alkohola u krvi.

Iz Policijske uprave Doboj potvrđeno je da su sva trojica uhapšenih predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Mujdžić se tereti za sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija, oštećenje tuđe stvari, dok se braća Hadžić terete za sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje i nanošenje tjelesnih povreda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.