open-navfaktor-logo
search
Pred Luksemburg
Petev: Da imam Višću..., Prevljak: Znamo se nositi s porazima
Sa četiri poraza u nizu fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dočekat će prijateljski susret s Luksemburgom na stadionu Bilino polje u Zenici.
28.03.2022. u 17:34
get url
text

Zmajevi su u petak ponovo razočarali izgubivši duel s Gruzijom rezultatom 1:0.

- Očekivali smo pobjedu protiv Gruzije, imali smo i šanse. Nezasluženo smo izgubili. Vidjelo se da smo bolja reprezentacija. Očekuje nas utakmica protiv Luksemburga u kojoj ćemo ići na trijumf - rekao je napadač Smail Prevljak, koji bi mogao dobiti nešto više minuta za igru.

- Selektor odlučuje, ja sam spreman - dodao je on.

Poraz za porazom ne utječe na atmosferu u svlačionici, mišljenja je napadač belgijskog Eupena.

- Očekivali smo pobjedu, to bi bilo bolje. Mi smo profesionalci, znamo se nositi i s porazima. S jednom ili dvije pobjede, sve se zaboravlja. Pozitivna je atmosfera, svjesni smo svojih kvaliteta. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo i spremimo se za Ligu nacija - poručuje Prevljak.

Selektor Ivaylo Petev saopćio je da zbog povrede ne može računati na Gojka Cimirota, a da povišenu temperaturu imaju Adnan Kovačević i Rade Krunić. Oni definitivno propuštaju dvoboj.

- Luksemburg je fudbalski napredavao i neće biti lako. Mi moramo ići na pobjedu i moramo svim snagama napasti - rekao je Petev, koji je pojasnio kako je prije šest godina vodio reprezentaciju protiv Luksemburga. Tada je to bio tim sastavljen od igrača koji su uglavnom igrali domaće prvenstvo, a danas, kaže Petev, skoro svi reprezentativci nastupaju u inostranstvu.

Petev neće odustati od svoje standardne formacije.

- Pokazali smo da nam dobro odgovara ovaj sistem u odnosu na igrače s kojima raspolažem. Sve uzimam na sebe, ali uvijek se vodim šta imam u kadru. Da imam Višću, sigurno ne bismo igrali 3-5-2. Ali, nemam. Nisam izgubio povjerenje u igrače i neću ga izgubiti. Sasvim normalno je da neki drugi sutra igraju. Siguran sam da smo svjesni da svi moraju izaći iz komfort zone. Dat ćemo sve za pobjedu i to nam treba - rekao je selektor bh. tima.

BiH i Luksemburg sedmi međusobni duel igraju u utorak od 20.45 sati. U dosadašnjih šest međusobnih duela BiH ima stopostotan učinak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.