Srijeda, 12.05.2021.
FOTO: ARHIV

Pekar, policajac, dileri, lihvari i prostitutke: Potvrđena optužnica protiv uhapšenih u akciji "City"

Ramel Jusufi i Nejra Jusufović organizirali grupu koja je poticala veći broj djevojaka na pružanje seksualnih usluga. Grupi pripadali i  Emir Šušić i Alen Krtičić, koji su prodavali narkotike.  Policajac Fahrudin Hajdarbašić dojavljivao kuda se kreću patrole

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Ramela Jusufija, Nejre Jusufović, Emira Šušića, Alena Krtičića i Fahrudina Hajdarbašića, koji su uhapšeni u aprilu ove godine u akciji kodnog naziva "City", potvrđeno je iz Tužilaštva.

Ramel Jusufi, inače vlasnik pekare u sarajevskom naselju Aneks, Nejra Jusufović, Emir Šušić i Alen Krtičić optuženi su za krivična djela navođenje na prostituciju, organizirana trgovina ljudima, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok je Jusufi optužen i za krivično djelo lihvarstvo.

Fahrudin Hajdarbašić, policajac, optužen je za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i nedozvoljeno držanje oružja i municije.

Prema navodima iz optužnice, Ramel Jusufi i Nejra Jusufović terete se da su od 2017. do aprila 2019. godine organizirali grupu koja je poticala veći broj djevojaka na pružanje seksualnih usluga.

Organiziranoj grupi, koja se bavila i trgovinom narkoticima,  pripadali su i optuženi Emir Šušić i Alen Krtičić.

Fahrudin Hajdarbašić optužen je da je kao uposlenik u Operativnom centru MUP-a KS imao informacije kuda se kreću policijske patrole, te dojavljivao ih članovima grupe kako ne bi bili uhvaćeni u krivičnom djelu.

Postupajuća tužiteljica Tužilaštva KS je uz optužnicu predložila sudu produženje pritvora optuženima Ramelu Jusufiju, Nejri Jusufović, Emiru Šušiću i Alenu Krtičiću.

Kompletnu optužnicu možete pročitati u fotogaleriji ispod.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh