Rus Eduard Viktorovič Nikitin (42), koji je oteo dječaka i držao ga u zatočeništvu 10 godina, dobio je 20 godina robije u strogo čuvanom zatvoru.
 
Nesretni 19-godišnjak je otkriven sasvim slučajno.

Policajac je primjetio dva muškarca veoma zapuštenog izgleda, pa je odlučio da ih legitimiše. Dječak Andrej nije imao dokumenta, ali je rekao svoje prezime. Kada su pregledali bazu podataka, policija je shvatila da se radi o dječaku čiji je nestanak prijavljen 2007. godine u Moskvi.

Andrej Prijmak je živio u disfunkcionalnoj porodici i sa 9 godina je pušio i pio alkohol. Često je bježao od kuće zbog majke alkoholičarke koja ga je tukla.

Kada je nestao, mislili su da je ponovo otišao od kuće. Majka je prijavila nestanak, ali kako potraga nije urodila plodom, ubrzo se preselila u Ukrajinu iako je Andrej sve vrijeme bio zatočen nedaleko od njenog doma.

Kad su ga pronašli, mladić nije znao da piše i čita.

Poštar Nikitin ga je oteo na putu do škole i zatvorio u svom stanu na moskovskoj periferiji. Nije mu dozvolio da bilo s kim razgovara i potpuno ga je isključio iz normalnog života. Sve vrijeme ga je seksualno zlostavljao.

S njima je često bila i Nikitinova majka koja je boravila u susednoj sobi. Ona nikad nije ništa rekla. Osim toga, stan u kome je živio Nikitin bio je komunalni, pa ga je dijelilo nekoliko ljudi. Pored njegove majke, u drugim prostorijama živjelo je i nekoliko radnika, ali niko nikada nije prokomentarisao odnos dečaka i odraslog čovjeka.

Nakon godina provedenih u stanu i brojnih emocionalnih maltretiranja, Nikitin je tinejdžeru dozvolio da izlazi. Međutim, on nije pokušavao da pobjegne, a svoje porijeklo je zaboravio. Nije se više sjećao kako mu roditelji izgledaju ni kako se zovu.

Komšije su rekle da su viđale Nikitina s dečakom, ali im ništa nije ukazivalo da se radi o gnusnom zločinu.

Sudija je tokom izricanja presude rekao da je mladićev život potpuno uništen i da nikada neće moći da se oporavi od užasa koje je doživio.

Mladić tokom zatočeništva nije ni shvatao da njegov odnos sa odraslim muškarcem nije normalan i sada će morati da počne život ispočetka uz pomoć stručnjaka.