open-navfaktor-logo
search
(Ne)izvjesno
PDP uz trubače i "Marš na Drinu" slavio pobjedu Trivić, Dodik tvrdi da ima 31.000 glasova više
PDP je sinoć u centru Banje Luke slavio rezultat Jelene Trivić, tvrdeći da je pobijedila u trci za predsjednika RS-a, a slavilo se uz muziku i baklje, te "Marš na Drinu".
03.10.2022. u 08:19
get url
text

Iz ove stranke ocijenili su da je razlika između nje i Milorada Dodika nedostižna, dok je Dodik sinoć tvrdio da do tada obrađeni glasovi idu u njegovu korist, te da će pobijediti sa 40.000 glasova razlike u odnosu na Trivić.

- Što se mene tiče, ja sam pobijedio, razlika je nedostižna i svakog trenutka raste, ona je stalno rasla i nikako nije pala. Očekujem da će razlika na kraju biti oko 40.000 glasova između mene i moje konkurencije. U ovom trenutku ne mogu ni sam potpuno da kažem da je ovo pobjeda, iako bih mogao to učiniti, ali sačekat ću rezultate. S druge strane, imamo neozbiljne ljude - rekao je Dodik sinoć.

Upitan o rezultatima u Banjoj Luci, Dodik je kazao da je u "Banjoj Luci izgubio, ali da je u Republici Srpskoj dobio".

Dodik očekuje i da će zajedno sa koalicionim partnerima imati 62 mandata u Narodnoj skupštini RS-a, što je dvotrećinska, odnosno apsolutna većina.

Na pitanje da li smatra da će Željki Cvijanović biti lakše u Predsjedništvu BiH sa Denisom Bećirovićem, nego što je njemu bilo sa druga dva člana, Dodik je odgovorio:

- Lakše ćemo odvojiti Republiku Srpsku, doći ćemo do njene nezavisnosti. Ništa normalno ne očekujem sa nenormalne strane - kazao je Dodik.

SNSD je jutros objavio najnovije rezultate koji, kako ističu, potvrđuju njihovu veliku pobjedu.

- Predsjednik RS-a Milord Dodik osvojio je 31 hiljadu glasova više u odnosu na drugoplasiranog kandidata. Član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović osvojila je 95 hiljada glasova više u odnosu na drugoplasiranog kandidata - saopćili su jutros iz SNSD-a na Twitteru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.