open-navfaktor-logo
search
Policija istražuje
Pas u vlasništvu porodice Bičakčić ubijen na vikendici u Istočnom Sarajevu
Ženka argentinske doge, vlasništvo porodice Bičakčić iz Sarajeva ubijena je jučer iz vatrenog oružja na području Istočnog Sarajeva.
09.07.2020. u 17:36
get url
text

Slučaj je prijavljen tamošnjoj policiji, koja je pokrenula istragu slučaja, kaže za Faktor Hasan Bičakčić, vlasnik ubijenog psa.

- To se desilo jučer ujutro, stotinjak metara od naše vikendice. Nažalost, taj dio nije pokriven videonadzorom i ne znamo ko bi i zbog čega pucao u nju. To je izložbeni pas, koji je osvajao sve prve nagrade, ne radi se o nekom agresivnom psu koji bi nekog napao ili nešto slično - kaže Bičakčić, kojeg je, kako kaže, ubistvo ljubimca emotivno jako pogodilo jer je bio vezan za nju.

Dodaje da je "žalosno da se dešava da vam neko na današnjem vremenu tako, iz čista mira, ubije psa, koji vam je praktično član porodice".

- Policija je zaista profesionalno i ozbiljno pristupila ovom svemu i poduzimaju sve što treba. Policija radi i vjerujem da će brzo otkriti šta se tačno desilo - kaže Bičakčić.

Ne smatra da se radi o nekoj poruci njemu ili njegovoj porodici jer, kako kaže, "nisu oni neko ko se na taj način može zaplašiti", već da se vjerovatno radi o čistoj obijesti nekog pojedinca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.