Nedjelja, 25.10.2020.

Praznik

Park ukrašava Sarajevo povodom Dana nezavisnosti BiH

FOTO: Park

Radnici preduzeća Park već su počeli ukrašavati gradske ulice i trgove i pripremati Sarajevo za obilježavanje Dana nezavisnosti BiH.

Ekipe Parka zadužene za dekorisanje gradskih ulica i trgova od jutros su u ulici Ferhadija, gdje postavljaju sajle na kojima se nalazi na desetine zastava naše zemlje. Tako da će u narednim danima ova najfrekventnija pješačka zona u glavnom gradu BiH biti u prepoznatljivom žuto-plavo-bijelom dekoru.

Sutra će isti dekor biti postavljen i u ulici Maršala Tita na potezu od Vječne vatre do Velikog parka, a cjelokupan posao bit će urađen iz krana auto korpe. I ostale veće ulice u KS bit će okićene državnim zastavama. Već sutra i u petak ekipe Parka na postolja na stubovima javne rasvjete postavit će zastave na svim raskrsnicama u ulicama Maršala Tita od Velikog parka do Marijin dvora, te ulicama Zmaja od Bosne, Džemala Bijedića, u Bulevaru Meše Selimovića, od odnosno od centra do naselja Stup, ali i u pravcu grada.

Zastave će od petka biti postavljene i na stubove javne rasvjete u ulici Obala Kulina bana, a s posebnom pažnjom bit će okićen i prostor u blizini Vijećnice. Državnim i općinskim zastavama već su ukrašene i ulice u Vogošći, a ekipe Parka, na zahtjev Općine, na stubove javne rasvjete postavile su zastave u ulicama Jošanička,Spasoja Blagovčanina i Omladinska, saopćio je Park.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh