open-navfaktor-logo
search
Stravičan zločin
Par suočen s teškim optužbama za ubistvo: Izgladnjivali, silovali i mučili beskućnicu, a potom joj odsjekli grudi
Par iz američke države Tennessee suočava se s optužbama za ubistvo prvog stepena, nakon što su navodno silovali, mučili i ubili beskućnicu, a potom joj izrezali tijelo i sakrili ga u zamrzivač.
08.08.2020. u 20:45
get url
text

Užasni zločin otkrila je policija iz Oak Ridgea u kući 22-godišnje Rebeke Dishman i njenog 52-godišnjeg dečka Seana Finnegana.

Policija je otkrila tijelo beskućnice, čiji identitet još nije poznat, a koja je protiv njene volje zadržana i pretučena bejzbol palicom, prenosi Sun.

U policijskim izvještajima navodi se da su je Finnegan i Dishman mučili, silovali i davili, te je ostavili da umre.

Pronađeni su dokazi da je žena bila vezana za krevet i "okovana" ogrlicom za pse, dok su joj ruke bile onesposobljenje vezicama.

Finnegan i Dishman su zatim udarali ženu u glavu bejzbol palicom, a potom konstantno silovali i oduzimali joj hranu i medicinsku pomoć. Dvojac ju je potom vezanu davio i ostavio je da umre.

Finnegan je uptužen da je nakon smrti beskućnice, oštrim predmetom odsjekao jedan dio njene dojke i nosa. Dijelovi tijela ostavljeni su u frižider, a nakon što je policija ušla u posjed, ispod kreveta pronašli su smrznuto tijelo žene.

Istražitelji koji su bili na mjestu događaja, zajedno sa Odjelom za kriminalističku istragu ORPD i Okružnim državnim tužiocem, navodne radnje opisali su kao "fizičko maltretiranje leša na šokantan i uvredljiv način", piše Mirror.

Finnegan i Dishman suočavaju se s optužbama za otmicu i ubistvo prvog stepena, te dodatnim optužbama dodatnim optužbama za teško silovanje i uništavanje dokaza.

Dishman se, osim toga, optužuje i za teške povrede seksualne prirode te zloupotrebu leša.

Par je priznao da je počinio zločin i nalaze se u zatvoru Anderson.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.