open-navfaktor-logo
search
SPAL potvrdio
Otpustili trenera koji ih je iz treće lige doveo do Serie A, kod Zukanovića stiže legenda
Leonardo Semplici dobio je otkaz na klupi SPAL-a, objavio je klub iz Ferrare na svojem internet portalu.
10.02.2020. u 14:49
get url
text

Semplici i njegovi saradnici otpušteni su nakon što je ekipa zabilježila tri uzastopna poraza i sa 15 bodova se nalazi na posljednjem mjestu tabele Serie A.

SPAL je na čelu s 52-godišnjim Semplicijem iz treće lige stigao u elitni razred italijanskog fudbala nakon 49 godina igranja u nižim razredima, ali posljednji niz loših rezultata natjerao je vodstvo kluba da uruči otkaz treneru koji je vodio ekipu u posljednjih šest godina.

Presudio mu je domaći poraz od Sassuola u kojem je SPAL vodio od 23. do 65. minute, a primljenim pogotkom u 90. minuti izgubio i bod.

SPAL je u prvoligaškom društvu treću godinu zaredom, ali ove sezone je u težoj situaciji nego ikada prije. U dosadašnja 23 kola ekipa iz Ferrare skupila je samo 15 bodova i od 17. mjesta koje donosi ostanak u Serie A, a na kojem je trenutno Lecce, dijeli ga sedam bodova.

Kod našeg Ervina Zukanovića, koji je nedavno postpisao za SPAL, stiže legendarni italijanski reprezentativac, 48-godišnji Luigi Di Biagio, koji je od 2013. do 2019. godine bio vodio mlade Azzurre.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.