open-navfaktor-logo
search
Foča
Otkriveni u švercu najmanje 30.000 kutija cigareta iz Crne Gore u BiH
Pripadnici Granične policije BiH spriječili su četiri osumnjičene osobe u krijumčarenju najmanje 30.000 kutija cigareta iz Crne Gore u BiH.
01.04.2020. u 14:47
get url
text

Kako je saopćeno iz Granične policije, pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH, zajedno s policajcima PPK TU Istok i PGP Hum, pod nadzorom tužžioca Tužilaštva BiH, u graničnom pojasu na području Foče dokumentirali su kako četiri osobe učestvuju u krijumčarenju najmanje 30.000 kutija cigareta iz Crne Gore u BiH.

{$galerijaFotografija}

Pritom su izbjegavali mjere carinske kontrole, a čime je budžetima pričinjena šteta u većem novčanom iznosu, saopćeno je iz Granične policije BiH.

- Tokom dana obavit će se pretresi većeg broja objekata koje koriste osumnjičene osobe, u cilju pronalaženja predmeta koji potiču iz izvršenja navedenih krivičnih djela, kao i predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

- Navedene aktivnosti predstavljaju kontinuiran rad Granične policije BiH na sprječavanju nezakonitih aktivnosti kojima se nanosi šteta budžetima u BiH - dodaje se u saopćenju.

Photo14201.jpg
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.