open-navfaktor-logo
search
Akcija "Objekat"
Osumnjičeni za "reket" predati Tužilaštvu TK: Među uhapšenima i Goran Ramić iz Tuzle
Nakon njihovog ispitivanja će se donijeti odluka o daljim mjerama koje će biti poduzete u odnosu na osumnjičene osobe
15.11.2019. u 14:35
get url
text

Pet osoba koje su jučer lišene slobode u operativnoj akciji "Objekat", koju su po nalogu Tužilaštva proveli pripadnici MUP-a TK na području Živinica, Banovića i Tuzle, predati su danas u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK.

Protiv njih će biti donesena naredba o provođenju istrage, te će biti ispitani u Tužilaštvu. Slobode su lišeni B.N (28) i N.V (38) iz Banovića, G.R (43) iz Tuzle, N.N (40) i B.M (36) iz Živinica. Istraga će biti otvorena i protiv N.N (28) iz Tuzle koji je trenutno na izdržavanju kazne zatvora u inostranstvu.

Oni su osumnjičeni za produženo krivično djelo iznuda i za neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem.

Dakle, osumnjičeni su da su u organizovanoj grupi od kraja 2018. do novembra 2019. godine na području Tuzlanskog kantona, u Živinicama, Banovićima, Tuzli, Sapni, Kladnju i Kalesiji, upotrebom sile i prijetnji, zastrašivali vlasnike određenih ugostiteljskih objekata i od njih iznuđivali novac za navodnu zaštitu njihovih objekata koju vlasnici nisu tražili niti su osumnjičeni imali registrovanu djelatnost za zaštitarske usluge. Na taj način su sebi pribavili određenu imovinsku korist, saopćeno je iz Tužilaštva TK.

Nakon njihovog ispitivanja će se donijeti odluka o daljim mjerama koje će biti poduzete u odnosu na osumnjičene osobe.

Nezvanično saznajemo da je među uhapšenima Goran Ramić, prema kome je 18. maja 2019. godine u dva sata ujutru u naselju Paša Bunar u Tuzli izpaljeno šest metaka, od kojih ga je jedan pogodio u natkoljenicu. Zbog tog napada uhapšen je Abid Habibović (32) iz Kladnja, kojega terete za pokušaj ubistva i on se trenutno nalazi u pritvoru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.