Subota, 10.06.2023.
FOTO: INES LUČIĆ

Osumnjičen za ubistvo djevojke: Edvin Avdić predat Tužilaštvu KS

Sumnjiči se da je jučer ispred kafane "Kod Amidže" iz vatrenog oružja ubio 25-godišnju Sumejju Dedović sa kojom je bio u vezi 

Sarajevska policija prije nekoliko trenutaka je u nadležnost Tužilaštva KS predala 26-godišnjeg Edvina Avdića, rođenog u Goraždu, a nastanjenog u Sarajevu, a koji se sumnjiči da je jučer ispred kafane "Kod Amidže" na Hecco pijaci na Stupu iz vatrenog oružja ubio 25-godišnju Sumejju Dedović, također iz Goražda, a sa kojom je bio u vezi.

Kako je potvrdila glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, osumnjičeni će biti zadržan 24 sata, a nakon što ga ispita postupajuća tužiteljica će odlučiti o daljim mjerama koje će protiv njega biti poduzete. 

Uhapšen je i njegov prijatelj i cimer Damir Grahović (41) iz Velike Kladuše, a koji je s ubijenom djevojkom i osumnjičenim za njeno ubistvo bio kobne noći u ugostiteljskom objektu na Ilidži.

Kod njega je policija prilikom pretresa pronašla određena narkotička sredstva, a predat je pripadnicima Sudske policije FBiH, zbog ranije centralne potjernice koju je za njim raspisao MUP Unsko-sanskog kantona, koji ga traži zbog poslova s drogom. 

Istragom je dosad utvrđeno da su Sumejja, Edvin i Damir bili zajedno na Ilidži u restoranu "Bosna", nakon čega su Damira odvezli do kuće, dok su njih dvoje produžili do kafane na Hecco pijaci, gdje je bila muzika uživo.

U neko doba, njih dvoje su, prema kazivanjima svjedoka, izašli ispred objekta, da bi se nedugo potom Edvin u kafanu vratio sam. Istovremeno je neko povikao kako "ubiše djevojku", nakon čega je nastala panika.

Odmah  je na mjesto događaja izašla policija koja je blokirala cijelo područje i zadržala sve koji su se zatekli na mjestu događaja. 

Saslušani su svi koji su bili prisutni tokom kobnog događaja, a Avdić je uhapšen, kao i njegov prijatelj koji je pronađen u kući u kojoj su boravili u Lepeničkoj ulici u općini Ilidža.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh