Sud odlučio

Osumnjičen za izdavanje lažnih uvjerenja o boračkom stažu: Majstoroviću određen pritvor

Objavljeno: 25.10.2018. u 16:27 Autor: M. M.

Marinkoviću pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, kao i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela

Dragan majstorović FOTO: J. BRUTUS

FOTO: ARHIV

Općinski sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog sarajevskog Kantonalnog tužilaštva i odredio jednomjesečni pritvor Draganu Majstoroviću, uposleniku Federalnog ministarstva za pitanja boraca, koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotrebe položaja i krivotvorenja službene isprave.

Kako nam je potvrđeno iz Tužilaštva, Marinkoviću je pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke ili prikrivanjem dokaza, kao i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. 

Marinković se tereti da je tokom 2017. godine u zamjenu za novčanu naknadu, izdavao lažna uvjerenja o boračkom stažu. 

Tokom pretresa kancelarije, stana i automobila osumnjičenog, pripadnici FUP-a pronašli su i oduzeli četrdeset pečata za koje se sumnja da su korišteni prilikom krivotvorenja.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije