Roditelji mu oprostili

Osuđen na doživotni zatvor: Pakistansku influenserku brat udavio jer je "osramotila porodicu"

Objavljeno: 27.09.2019. u 10:49

Roditelji su ga pokušali osloboditi prošlog mjeseca, kazavši da su oprostili sinu zbog ubistva kćerke

FOTO: Instagram

Brat pakistanske influenserke Qandeel Baloch osuđen je na kaznu doživotnog zatvora, tri godine nakon njenog ubistva. Waseem je priznao da je zadavio 26-godišnju Baloch u julu 2016. godine. Tada je rekao da je to uradio jer je ta zvijezda na društvenim medijima osramotila porodicu.

Kazao je da je bio uznemiren zbog fotografija koje je ona postavljala na društvene mreže, prenio je BBC. U petak je sud oslobodio sve ostale ljude optužene u vezi s ubistvom, uključujući vjerskog učenjaka, muftiju Abdul Kavija.

Balochina porodica je u početku okrivljavala ovog muftiju, rekavši da je podstakao ubistvo nakon što je snimio selfi sa zvijezdom na društvenim mrežama samo mjesec dana prije njene smrti. On je, međutim, oduvijek negirao bilo kakvu umiješanost.

Njen brat Waseem može uložiti žalbu na kaznu. Roditelji su ga pokušali osloboditi prošlog mjeseca, kazavši da su oprostili sinu zbog ubistva kćerke. Još jedan brat, koji se može dovesti u vezu s ubistvom, Arif, proglašen je bjeguncem.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije