Adnan Osmanović, kapiten Olimpika, kaže kako je stanje u ekipi vrlo dobro i da svi igrali odlično podnose napore.

- Vrlo dobro podnosimo napore kao tim. Momci dobro rade, stručni štab je nametnuo žestok ritam, ali smo svi došli spremni na početak priprema. To nam je umnogome olakšalo sve napore koje smo imali u prethodom periodu - kaže Osmanović.

Olimpik je zadržao većinu igračkog rostera, a u ekipi su stigli igrači koji bi dodatno osnažili kadar.

- Očekujemo da ćemo u narednim danima kompletirati kadar i to će biti velika stvar za nas sve. Puno je lakše raditi kada smo kompletni od starta prvenstva. Siguran sam da ćemo ući jači u novu sezonu i tako probati ispuniti glavni cilj a to je opstanak u društvu najboljih - naglasio je kapite tima sa Otoke.

Olimpik se nalazi u teškoj situaciji, ali kapiten Vukova smatra da će uspjeti da se izbore za bijeg sa samog dna tabele.

- Mislim da ćemo na proljeće biti bolji u odnosu na jesenji dio. Mi, Krupa i Radnik se nalazimo u teškoj situaciji, ali s obzirom na to kakva je liga ne treba biti iznenađenje da još neka ekipa dođe sa nama u donji dio tabele. Prvenstveno tu mislim na Mladost. Na nama je da probamo napraviti što bolje rezultate i izdignemo se sa dna tabele. Mišljenja sam da smo u stanju to uraditi - rekao je Osmanović na kraju razgovora.

Vukovi će u ponedjeljak na pripreme u Blagaj, gdje će obaviti drugi dio pripreme. Prema planu u Hercegovini se ostaje 12 dana, a planirane su i tri pripremne utakmice.