open-navfaktor-logo
search
Strateg Veleža
Osim: Mir u kući? Svaka utakmica je novi nemir
Velež je danas u Gabeli pregazio Tuzla City u duelu devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
05.09.2022. u 22:14
get url
text

Rođeni su trijumfovali rezultatom 4:0. Dva puta je pogađao Zajmović, a u strijelce su se još upisali Haskić i Halilović.

Trener Veleža Amar Osim smatra da je presudno to što je njegova ekipa na vrijeme postigla pogotke.

- Neke stvari koje nam se nisu poklapale u prošlim kolima, mislim tu na postizanje golova. Danas smo dva puta dali gol u iz prvih akcija, u prvom i drugom poluvremenu. Kad vodiš, puno je lakše igrati. Ništa novo nisam rekao. Ekipe u našoj ligi su izjednačene i onaj ko ima sreću, znanje, spretnost da zabije prvi gol, taj ima veliku prednost. Mi smo dva puta imali takvu sreću, znanje, spretnost i utakmica je otišla totalno u našem smjeru - rekao je Osim, koji se nada da će Velež i u narednim utakmicama imati sličnu situaciju.

Kadrovski problemi u Veležu su ogromni. Danas se povrijedio i Antonio Pavić.

- Imamo užasnu situaciju s Pavićem, jedni ljevak u ekipi. Ako to bude ono čega se pribojavamo, bit će jako teška situacija. Znamo da ćemo do polusezone imati velikih problema, imamo par igrača koji se neće oporaviti, a ne možemo ni dovesti nove igrače. Spremni smo na to i ako se budemo svi zajedno  trudili i borili da kompenziramo te nedostatke i možda hemije našli između nas, možda i prebrodimo probleme - kaže Osim.

Da li je pobjede protiv Tuzla Cityja donijela željeni "mir u kući".

- Nije mir u kući. Svaka utakmica je nemir novi. Takva je liga, Velež koji slabo stoji ima devet bodova, prvi ima 15 bodova i dvije utakmice više - rekao je, između ostalog, Osim.

Strateg gostiju Dragan Jović smatra da je njegova ekipa odigrala lošu utakmicu i da je potpuno odstupila od dogovora u drugom poluvremenu.

- Pravimo velike oscilacije, od odličnih predstava do danas, kad nismo postojali na terenu  - izjavio je Jović, poručivši da će napraviti kvalitetnu analizu i da "kritika" ostaje za svlačionicu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.