Njemu je danas okončanu suđenje, te će mu presuda biti izrečena u petak.

U završnim riječima tužilaštvo je zatražilo da mu se izrekne stroga kazna jer je ranije već jednom osuđivan za ubistvo, dok je odbrana tražila blaže kažnjavanje i ukazivala na olakšavajuće okolnosti kao što su kajanje i teške socijalne prilike optuženog.

Šuvira je tokom današnjeg svjedočenja ispričao da se ne sjeća šta se desilo kobnog dana, te da "mnogo griješi kad pije alkohol".

Šuviru optužnica tereti da je Bosančića ubio 26. januara 2020. godine u Gornjem Ratkovu kod Ribnika. Navodno je Šuvira, kojem je porodica Bosančić osigurala smještaj i čobanski posao, kritične večeri od Zdravka tražio da mu da rakiju, što je ovaj odbio. U optužnici se navodi da je došlo do kraćeg verbalnog sukoba, nakon čega je Šuvira nasrnuo na starca.

- U namjeri da ga liši života zadao mu je više udaraca šakama i keramičkom pepeljarom po glavi i tijelu. Pepeljarom ga je udario najmanje šest puta u glavu nanijevši mu višestruke povrede i prelome. Polomio mu je gornju vilicu, nos, rebra od petog do devetog, te ga je i šakama stezao oko vrata. Usljed toga došlo je do obimnog krvarenja u mozgu usljed čega je Zdravko preminuo oko 22 sata - navodi se u optužnici.