open-navfaktor-logo
search
Brčko
Optužen nasilnik: Pretukao kćerku jer je štitila majku, supruzi slomio vještačku vilicu
Nakon kompliciranja povreda, kćerka je poslije nekoliko dana podnijela prijavu protiv oca
27.11.2019. u 11:37
get url
text

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv B.S. (58) iz Brčkog  zbog sumnje da je oko 20. augusta ove godine teškim zlostavljanjem i nanošenjem povreda supruzi i kćerki počinio nasilje u porodici. Pred Osnovnim sudom Distrikta, koji je potvrdio optužnicu, B.S. je optužen za nasilje u kojem je članu porodice nanesena teška tjelesna povreda, saopćeno je iz Tužilaštva Brčkog.

Tužilaštvo Distrikta optužilo je B. S. da je u sredinom augusta u Brčkom, u dvorištu porodične kuće u kojoj zajedno žive, nakon verbalnog sukoba fizički napao oštećene nanijevši im objema tjelesne povrede. Sumnja se da je optuženi udarcima rukom u glavu najprije teško povrijedio kćerku u predjelu lijevog uha, a potom i suprugu polomivši joj vještačku vilicu. B.S. je potom supruzi zadao nogom udarac u stomak, dok je kćerku udario još nekoliko puta pri njenom pokušaju da zaštiti majku - navodi se u optužnici.

Nakon kompliciranja povreda, kćerka je poslije nekoliko dana podnijela prijavu protiv B. S., koji je odmah osumnjičen i ubrzo procesuiran zbog teškog porodičnog nasilja.

Nedugo nakon prijavljivanja, Tužilaštvo je sprovelo brzu i efikasnu istragu i podiglo optužnicu protiv B.S. za krivično djelo nasilje u porodici za koje je propisana kazna zatvora od jedne do pet godina. U daljnjem toku krivičnog postupka Tužilaštvo je optužnicu dostavilo Osnovnom sudu Brčko distrikta, gdje je u cijelosti potvrđena, stoji u saopćenju.

Izvor: Tužilaštvo Brčko distrikta 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.