Mjestimično gusta magla jutros smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Iz BiHAMK-a izdvajaju puteve u dolinama rijeka: Save, Bosne, Spreče, Drine i Neretve. Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Vozači se pozivaju na opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Zakonska odredba obaveznog posjedovanja zimske opreme stupa na snagu 15. novembra.

Zbog radova na asfaltiranju na regionalnom putu R-445 Podlugovi-Visoko, saobraćaj se danas obustavlja na dionici Most na Stavnji-Lješevo. Za vrijeme obustave alternativni pravci su autoput A-1 Podlugovi-Visoko, kao i regionalni put Podlugovi-Breza-Prhinje-Gračanica-Visoko i obratno.

Radovi na ugradnji uređaja za brojanje prometa danas se izvode na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Trnovo (na području Stupa). Za vrijeme izvođenja ovih radova saobraća se jednom trakom- naizmjenično.

Sporije se saobraća i na ostalim mjestima izvođenja aktuelnih radova. Na ovim dionicama postavljena je privremena signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Vozače teretnih vozila podsjećamo da je zbog sanacije mosta aktuelna zabrana saobraćanja za ovu kategoriju na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno. Saobraćaj teretnih vozila preusmjerava se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor, podsjetili su iz BiHAMK-a.