open-navfaktor-logo
search
Uputili zahtjev
Opozicija u Skupštini BPK insistira na održavanju sjednice o situaciji u Ginexu
Zastupnici opozicije u Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Goražde i dalje insistiraju na održavanju vanredne sjednice kantonalnog parlamenta o situaciji u privrednom društvu Ginex.
16.05.2022. u 16:32
get url
text

Na današnjoj press konferenciji istakli su da su  uputili  novi zahtjev za sazivanje sjednice do kraja mjeseca, na koju bi ponovo bili pozvani premijer Federacije BiH Fadil Novalić  i resorni ministar Nermin Džindić,  u terminu koji njima odgovara, kako bi i zastupnicima ali i javnosti dali tačne informacije.

- Tražimo da se održi vanredna sjednica, jer pitanje Ginexa i ovih prostora je vrlo značajno i mi tražimo da se u ovoj sali javnosti saopći šta se radi i kako se radi, zbog informacija i dezinformacija, a da se na sjednicu pozovu i premijer i ministar. U našem zahtjevu smo naveli da, do kraja ovog mjeseca, kad god budu imali slobodan termin, premijer FBiH i resorni ministar, i budu mogli doći u Goražde, mi smo spremni u svakom trenutku doći na sjednicu, da jedni druge pogledamo i damo informacije i da obrazlože o čemu se ustvari ovdje radi – kazao je zastupnik SDP-a u Skupštini BPK Suad Došlo.

Zastupnici SDP-a, Naroda i Pravde, Naše stranke, Liberalne stranke i Nezavisnog bloka, smatraju da potreba za vanrednom sjednicom Skupštine i dalje postoji jer, kako kažu, priča o Ginexu nije završena.

- Smatramo da je ovdje samo kupljeno vrijeme vezano za Ginex, da je amortizovana situacija izjavom Džindića da sve ostaje isto. Mislimo da to nije istina,  jer svi događaji i informacije sa kojima mi raspolažemo, to govore. Vlada FBiH nije stavila van snage odluku o smjeni Nadzornog odbora i uprave i oni su na prošlosedmičnoj sjednici imali samo informaciju vezanu za te događaje. Dakle odluka Vlade je još uvijek na snazi kao i odluka NO Ginexa nisu stavljene van snage tako da je i ovo po nama kupovina vremena – poručeno je sa press konferencije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.