Operacija trajala četiri i po sata: Dječak zamalo umro nakon učešća u bizarnom izazovu

objavljeno: 16.02.2018. u 14:26

Ima li kraja glupim izazovima na internetu na koje nasjedaju nesmotrena djeca? Majka je cijelu priču ispričala u javnosti kako bi upozorila roditelje na ovaj, još jedan glup i opasan izazov.

 

Ako ste mislili da je smrtonosno gutanje deterdženta bio vrhunac gluposti modernih klinaca, najnoviji slučaj 12-godišnjeg dječaka koji je skoro umro nakon što je progutao magnete, opet je dokazao da današnje društvo doista odlazi u posve krivom smjeru.

Freddie Webster iz Yorkshirea slučajno je progutao dva para magnetnih kuglica, pa je ispunivši izazov postao "faca", a da bi mu spasili život, ljekari su mu morali doslovno raskopati trbušnu šupljinu i ukloniti oko 10 centimetara debelog crijeva. Operacija je trajala četiri i po sata.

Klinci su izmislili izazov u kojem u usta treba staviti par magnetnih kuglica. Jedan se stavi na jezik, a drugi sakrije u obraz, kao što je to učinio i Freddie Webster, a cilj im je testirati djelovanje magneta te što duže izdržati njihovo prirodno privlačenje.

Međutim, kako klinci ne razmišljaju da bi kuglice mogle biti kobne, Freddie je, kako je naknadno ispričala njegova majka, baš pretjerao u glupiranju..

- Slučajno je progutao obje kuglice, koje su mu skliznule u grlo, ali je nakon pet sati opet napravio istu stvar te progutao još jedan par. A tad su se kuglice u trbuhu počele privlačiti, pa su tako poderale dobar dio crijeva - objasnila je majka, ispričavši da joj je sin priznao kako je progutao dvije kuglice, za koje se nadala da će samo proći kroz probavni trakt.

Međutim, nakon dva dana sin se požalio na bol, koja je postajala sve veća i nije prestajala. Tad su ga odvezli na hitnu, gdje je jedva preživio složenu operaciju te je nakon kritičnog oporavka jedva uspio doći k sebi.

Majka je cijelu priču ispričala u javnosti kako bi upozorila roditelje na još jedan glup i opasan izazov koji kruži internetom.