open-navfaktor-logo
search
Izvinili se građanima
Općina Stari Grad oštro osudila nastup ispred Katedrale: Hayat je izigrao naše povjerenje
Povodom brojnih reakcija javnosti zbog programa koji je izveden isped Katedrale Općina Stari Grad ogradila se od "neprimjernih sadržaja izvedenih na ovoj lokaciji" te poručila kako nije dozvolila održavanje ovakvog programa.
03.06.2022. u 15:43
get url
text

Kako navode iz Općine, Hayat im se obratio sa zahtjevom za izdavanje javne površine na Trgu Fra Grge Martića u svrhu pripreme snimanja emisije Hayat production show. U svom zahtjevu nisu naveli sadržaje koji će biti emitovani, kažu iz Općine, niti izvođače koji će nastupiti.

- Upravo kako bi se izbjegle ovako neugodne situacije i emitovanje sadržaja koji ne priliče užoj gradskoj jezgri, Općina Stari Grad Sarajevo je putem Službe za investicije i komunalne poslove izdala saglasnost za privremeno korištenje javne površine u kojem su jasno propisani uslovi, među kojima posebno ističemo: "Da se poštuje javni red i mir kako se ne bi narušio dignitet i svetost Katedrale, građana i stanara susjednih objekata" - saopćili su iz Općine i dodali:

- Snimci koje gledamo od te večeri prikazuju upravo suprotno, te smatramo da je Hayat prekršio uvjete navedene u odobrenju za korištenje javne površine i izigrao naše povjerenje. Zbog toga oštro osuđujemo njihov postupak i neprimjerene sadržaje emitovane na mjestu gdje se strogo mora voditi računa o porukama koje se šalju.

Općina Stari Grad uputila je izvinjenje svim građanima, posebno rektoru Katedrale srca Isusova monsinjoru Anti Meštroviću i Vrhbosanskoj nadbiskupiji zbog nekorektnog ponašanja korisnika javne površine, te poručili kako im ubuduće neće biti dozvoljeno korištenje ovog prostora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.