Kako navode iz Općine, Hayat im se obratio sa zahtjevom za izdavanje javne površine na Trgu Fra Grge Martića u svrhu pripreme snimanja emisije Hayat production show. U svom zahtjevu nisu naveli sadržaje koji će biti emitovani, kažu iz Općine, niti izvođače koji će nastupiti.

- Upravo kako bi se izbjegle ovako neugodne situacije i emitovanje sadržaja koji ne priliče užoj gradskoj jezgri, Općina Stari Grad Sarajevo je putem Službe za investicije i komunalne poslove izdala saglasnost za privremeno korištenje javne površine u kojem su jasno propisani uslovi, među kojima posebno ističemo: "Da se poštuje javni red i mir kako se ne bi narušio dignitet i svetost Katedrale, građana i stanara susjednih objekata" - saopćili su iz Općine i dodali:

- Snimci koje gledamo od te večeri prikazuju upravo suprotno, te smatramo da je Hayat prekršio uvjete navedene u odobrenju za korištenje javne površine i izigrao naše povjerenje. Zbog toga oštro osuđujemo njihov postupak i neprimjerene sadržaje emitovane na mjestu gdje se strogo mora voditi računa o porukama koje se šalju.

Općina Stari Grad uputila je izvinjenje svim građanima, posebno rektoru Katedrale srca Isusova monsinjoru Anti Meštroviću i Vrhbosanskoj nadbiskupiji zbog nekorektnog ponašanja korisnika javne površine, te poručili kako im ubuduće neće biti dozvoljeno korištenje ovog prostora.