open-navfaktor-logo
search
Defile učenika
Općina Novi Grad Sarajevo svečanim programom obilježava Dan državnosti BiH
Dan državnosti Bosne i Hercegovine - 25. novembar, Općina Novi Grad Sarajevo i ove će godine obilježiti svečanim programom, uz defile učenika novogradskih osnovnih škola.
25.11.2022. u 12:52
get url
text

Dan državnosti Bosne i Hercegovine poseban je dan za građane Bosne i Hercegovine, poseban je i za Općinu Novi Grad Sarajevo, koja ovaj, kao i druge historijski važne datume obilježava na dostojanstven način. Podsjećanjem na hiljadugodišnje postojanje naše domovine, na njenu historiju, njene vrijednosti, Općina Novi Grad Sarajevo obilježit će 25. novembar sa onima koji treba da nastave da je čuvaju i grade, saopćeno je iz te općine.

Ispred zgrade Općine danas u 13.30 sati okupit će se oko 150 učenika novogradskih osnovnih škola. Oni će nositi državne zastave i prošetati do parka "Bosanski stećak i zastava", gdje će biti održan čas historije.

Nakon toga, zajedno sa predstavnicima Općine položit će cvijeće na Centralno spomen-obilježje i odati počast šehidima i poginulim borcima Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine, onima koji su dali život za našu domovinu, za slobodu u kojoj mi danas živimo.

Centralni dio programa obilježavanja Dana državnosti BiH bit će održan u multimedijalnoj sali Općine, uz prigodan kulturno-zabavni program, sa početkom u 14.00 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.