Otvoren Javni poziv

Općina Centar finansira biznis mladih

Objavljeno: 18.10.2018. u 16:24

Općina osigurava troškove registracije firme, dio ili u cijelosti troškove zakupnine poslovnog prostora u prvoj godini obavljanja djelatnosti, te dio ili u cijelosti trošak zdravstvenog i penzionog osiguranja 

Javni poziv je otvoren do 18. decembra

Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za finansiranje biznisa mladih, koji je objavljen 18. oktobra 2018. godine, a zaključuje se  do 18. decembra.

Pravo učešća imaju nezaposleni mladi od 18 do 35 godina starosti, pojedinačno ili u grupi, a uslov je i da imaju prebivalište na području općine Centar najmanje godinu dana, te da dostave poslovni plan pokretanja vlastitog biznisa.

Poslovni planovi mogu biti iz svih oblasti, osim trgovine i ugostiteljstva, izuzev originalnih ideja vezanih za turizam i domaće proizvode.

U Javnom pozivu je navedeno da će Općina Centar za uspješno ocijenjene biznis planove osigurati troškove registracije firme, dio ili u cijelosti troškove zakupnine poslovnog prostora u prvoj godini obavljanja djelatnosti, te dio ili u cijelosti trošak zdravstvenog i penzionog osiguranja u prvoj godini obavljanja djelatnosti.

Riječ je o još jednom projektu Općine Centar koji ima za cilj omogućiti mladima pokretanje vlastitog biznisa, pobuditi poduzetnički duh i motivirati početnike i kreativne pojedince s inovativnim i provedivim poslovnim idejama.  Općina Centar jedna je od osam odabranih lokalnih zajednica u BiH koja zajedno sa Institutom za razvoj mladih KULT, a uz podršku Ambasade Kraljevine Švedske u BiH, učestvuje u ovom projektu u okviru Poduzetničkog fonda za mlade.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za finansije i lokalno ekonomski razvoj Općine Centar, navodi se u saopćenju.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije