Danas je u prostorijama ove lokalne zajednice načelnik Ajnadžić održao sastanak sa predsjednikom Košarkaškog kluba Bosna-Royal Almirom Bradićem sa kojim je razgovarao o aktivnostima kluba, ali i finansijskoj pomoći Općine Centar ovom istaknutom košarkaškom klubu.

Naime, Općina Centar će u saradnji sa Gradskom upravom Grada Sarajeva snositi troškove kotizacije za KK Bosna-Royal za prvenstvo Bosne i Hercegovine u sezoni 2020/2021., i to u omjeru Općina 60 posto, a Gradska uprava ostatak sredstava.

Načelnik Ajnadžić je istakao da Općina Centar podržava vrhunske sportiste i kolektive, te izrazio spremnost da se Općina kao društveno odgovorna lokalna zajednica intenzivno uključi u rješavanje problema sa kojima se KK Bosna suočava.

-Poznato nam je svima sa kakvim problemima ste se suočavali, i sa kakvim problemima se suočavate i dalje. Spremni smo se uljučiti i koristim priliku da pozovem i druge nivoe vlasti da budu dio te priče, jer samo zajedno možemo napraviti neki značajan iskorak. U tom smislu predlažem da se u narednom periodu pripremi memorandum o međusobnoj saradnju koji će pored KK Bosna i Općine Centar potpisati i Gradska uprava Grada Sarajeva kao i ostale gradske općine i Kanton Sarajevo gdje bi trajno riješili pitanje dijela finansiranja Bosne - pojasnio je Ajnadžić.

Kotizacija za nadolazeću sezonu u bh. košarkaškoj eliti košta 9.000 KM i plaća se u dvije rate. Poslednji rok za prijavu ekipe i registraciju igrača istječe sutra u podne i to nakon što je Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH u saradnji s ostalim klubovima Bosni izašao u susret.