open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Omiljeni profesor Vedran Zubić proglašen tehnološkim viškom
Vedran Zubić, profesor geografije iz Sarajeva, kojeg su učenici 2017. godine proglasili najboljim profesorom proglašen je tehnološkim viškom u školi u kojoj je predavao.
17.05.2021. u 11:12
get url
text

Napisao je to Zubić na svom Facebook profilu.

Zubić je dobio pažnju i šire javnosti jer tokom svojih predavanja koristi inovativne metode kako bi učenike ali i sve one koji prate njegova predavanja zainteresirao za ovaj predmet i teme kojima se bavi.

- Imam "čast i privilegiju" da sam ove godine "tehnološki višak". Osoba koju proglase istom treba "ganjati" papire koje dostavlja u službu, zbrajaju se bodovi i sl. Jedan od papira mi je iznimno zanimljiv. Naime, mora se ići u MIO/PIO da se dobije papir o radnom stažu! Pa zar je moguće da nema ta evidencija u firmi!? A i ako nema, zar je moguće da se ista nekim "e-mailom" ne može dostaviti u firmu!?

Dakle, osoba koja je "višak" mora ići u MIO/PIO, čekati u redu, uplatiti 10 KM i drugi dan (valjda kada se te jednadžbe sa 5 nepoznatih konačno obrade) otići po taj "papir"! To je ta "jednostavnost" procesa i informatička revolucija. Da ne povjeruješ!

I onda se pitaju što im ljudi idu? Meni je fascinantnije zbog čega bi netko ostao!?

Zanimljiva je ovdašnja birokratija – naveo je Zubić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.