open-navfaktor-logo
search
Podrška AK Partije
Omer Celik: Karabah je teritorij Azerbejdžana, Armenija je tamo okupator
Regija Karabah je teritorij Azerbejdžana, Armenija je tamo okupator, poručio je u utorak u Ankari glasnogovornik Stranke pravde i razvoja  Omer Celik.
29.09.2020. u 19:37
get url
text
Omer Celik
Omer Celik

U Ankari je završen sastanak Centralnog izvršnog odbora vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti), kojim je predsjedavao predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan. Jedna od glavnih tema sastanka bili su aktuelni sukobi u regiji Nagorno Karabah, odnosno posljednji napadi Armenije na azerbejdžanski teritorij.

Glasnogovornik AK Partije Omer Celik je na konferenciji za novinare još jednom potvrdio podršku njegove zemlje Azerbejdžanu, poručivši kako Azerbejdžan i Turska dijele istu sudbinu, istu budućnost, te kako su to dvije zemlje koje dijele iste vrijednosti.

- Turska će nastaviti biti uz Azerbejdžan, na način kako to žele naša braća Azerbejdžanci - kazao je Celik.

Poručio je kako će azerbejdžansko-armenski problem biti riješen onog momenta kada se Armenija povuče s okupiranog teritorija.

- Neprihvatljiva je ta vrsta pristupa u kojoj nakon armenskih napada pozivate Azerbejdžan da se suzdrži. Azerbejdžan ima pravo braniti svoj teritorij. Regija Karabah je teritorij Azerbejdžana, Armenija je tamo okupator - rekao je Celik, te dodao:

- Izlazi na vidjelo da u svojim redovima imaju plaćenike i da su usko povezani PKK. Armenski premijer, kako bi to sakrio, govori kako Turska tamo šalje grupe džihadista, a Armenija je zapravo ta koja tamo dovodi strane elemente - rekao je Celik. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.