open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Olimpik pobjegao sa dna, Golubović spasio Slobodu od katastrofe
U posljednjem susretu 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Olimpika upisali su petu ovosezonsku pobjedu nakon što su s 2:0 savladali Slobodu.
08.03.2021. u 15:51
get url
text

VEZANI TEKST - Olimpik pobjegao sa dna, Golubović spasio Slobodu od katastrofe

Susret na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" počeo je idealno za tim koji je početak ovog kola dočekao na posljednjoj poziciji premijerligaške tabele. Poslije šest minuta igre Olimpik je poveo preko novajlije Nebojše Gavrića. Bivši fudbaler Sarajeva pogodio je poslije cetaršuta Ivana Čurjurića, nekadašnjeg igrača Željezničara i Zrinjskog.

Prvu ozbiljniju akciju Tuzlaci su odigrali tek u finišu prvog poluvemena. Dženis Beganović je slabo šutirao poslije dosadašanja Miškovića.

Nakon što je prvih 45 minuta okončano minimalnom prednošću domaćeg sastava, već na startu drugog dijela Gradimir Crnogorac je napravio dvostruku izmjenu.

Ipak, ni to nije dalo neki poseban rezultata jer je u 54. minuti Olimpik preko Farisa Handžića udvostručio svoju prednost. Lopta je poslije izblokiranog šuta Bajraktarevića stigla do Handžića koji pogađa mrežu nemoćnog Golubovića.

Već u narednoj minut Miloš Gigović, povratnik na premijerligaške terene nakon devet kola suspenzije, pokazao je na bijelu tačku za Vukove. Mujagić je skrivio penal, ali je Golubović skinuo šut Osmanovića. I u prošlom kolu je golman Slobode odbranio penal u gradskom derbiju.

U 62. minuti stativa je spasila Golubovića. Silovito je šutirao Bajraktarević, no lopta je odsjela na lijevoj stativi Slobodinog gola.

Bajraktarević je pokušao i u 69. minuti, ali je Golubović odbranio njegov udarac.

Ševkija Resić je u 86. minuti zaprijetio Hadžiću, no lopta je poslije njegovog udarca otišla pored gola.

Rezultat se do kraja nije mijenjao pa je Olimpik sasvim zasluženo stigao do pete ovosezonske pobjede, dok je Sloboda upisala 11 poraz u ovoj sezoni.

U narednom kolu Sloboda će na Tušnju ugostiti Velež, dok će Olimpik gostovati kod Željezničara.

olimpik2.jpg
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.