open-navfaktor-logo
search
Sporni detalji
Oko sokolovo: Penal za Sarajevo je bio, a prije toga došlo je do čvršćeg duela...
Nakon duela Jusića i Ahmetovića, stoper Slobode je pao i rukom udario loptu u šesnaestercu, te je tražio prekršaj, a gosti penal
28.10.2019. u 21:11
get url
text

Zoran Rebac, predsjedavajući Komiteta za sudije i suđenje N/FSBiH, u večeašnjoj emisiji o BHT Premijer ligi BiH na državnoj televiziji komentarisao je sporne detalje iz 14. kola elitnog razreda našeg fudbala.

Prva situacija bila je ona iz Tuzle, gdje su Sloboda i Sarajeva remizirali (1:1), a sporna je bila situacija iz prvog dijela, odnosno 35. minuta pri vodstvu Sarajeva 0:1, kada su gosti tražili penal, ali se sudija Luka Bilbija nije oglasio.

Nakon duela Jusića i Ahmetovića, stoper Slobode je pao i rukom udario loptu u šesnaestercu. Jusić je tražio prekršaj, a Ahmetović i igrači Sarajeva penal. Bilbija nije ništa dosudio.

- Prije igranja rukom došlo je do čvršćeg duela igrača Slobode i Sarajeva, a to ostavljam sudiji na procjenu. Nakon toga evidentno je bilo igranje rukom i igrač Slobode trebao je dobiti i žuti karton - kazao je Rebac, koji je naglasio da je Slobodi opravdano poništen pogodak, a da je Bilbija ispravno postupio što nije dosudio penal za domaće u drugom poluvremenu. 

Prije analize spornih detalja iz 14. kola, prvo je otklonjena jedna dilema iz prošlog kola, a ocijenjeno je da Željezničar nije oštećen protiv Mladosti.

- Dobili smo snimak bočne kamere i čini mi se da igrač Želje bio najbliži golu Mladosti, te da je sudija ispravno postupio što je dosudio ofsajd - rekao je Rebac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.