open-navfaktor-logo
search
Sporna nabavka
Oglasio se Slaven Ristić uvoznik "pokretne bolnice"
Vlasnik kompanije Balkan Global iz Bijeljine Slaven Ristić kazao je da je BiH jedinstvena zemlja u kojoj ne daju da pomogneš svom narodu i da budeš dobrotvor, "već te još razni manipulatori pokušavaju okaljati zarad sitnih političkih interesa".
31.05.2020. u 09:11
get url
text

Ristić je naglasio da je ovo klasičan primjer da BiH ne funkcioniše kao normalna zemlja, jer nisu dozvolili da se roba ocarini i montira, tražeći sve ijedan papir za najmanji komad medicinske opreme iako su znali da se oprema nabavlja iz tadašnjeg epicentra pandemije koronavirusa, sa sjevera Italije i da je to bilo nemoguće osigurati u rekordnom vremenu.

Naglasio je da mu sve ovo liči na kooordiniranu obavještajnu akciju opozicije protiv Republike Srpske i njega lično, te da u cijeloj ovoj hajci ima i reciprociteta zbog afere s respiratorima u Federaciji BiH, prenosi BN

- Јa ne živim od prevara, već od svojih fabrika koje uspješno posluju i zapošljavaju na stotine radnika u inostranstvu i Republici Srpskoj. Oni koji pokušavaju da me okaljaju su politički kalkulanti koji bi na lažima o meni da grade političku karijeru. To neću dozvoliti, kao što neću pristati ni na pokušaje "reketiranje" pojedinih medija. Ne dam svoj obraz i sve ono što sam uradio za dobrobit svog naroda da kalja bilo ko, pogotovo ne politički kalkulanti i manipulatori poput Draška Stanivukovića i Nebojše Vukanovića - istakao je Ristić.

Navodeći da ga ne zanimaju bilo kakve političke igre, kalkulacije i politizacija bilo čega, Ristić je podsjetio da su isti ti koji su se šetali i fotografisali mjesto gdje se vrši montaža mobilne bolnice na početku pandemije virusa korona pobjegli u mišiju rupu.

- Mi smo nabavili bolnici u najgore vrijeme kada niko nije mogao. Tada su svi zlonamjerni šutili, dok su dobronamjerni aplaudirali i sada kada je sve prošlo onda smo mi ispali profiteri. Svi ti manipulatori vrlo dobro znaju da su Slovenija, Makedonija i mnoge druge zemlje iste te bolnice nabavljali za 7,5 miliona KM, a mi smo stavljeni u kontekst profitera - rekao je Ristić.

Upitan da prokomentariše odluku Republičkog štaba za vanredne situacije da se izvrši jednostrano raskidanje ugovora sa preduzećem "Balkan global" u vezi sa nabavkom mobilne bolnice, Ristić je rekao da će sve ispoštovati i prihvatiti raskid ugovora i da ne bježi od bilo kakve obaveze.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.