open-navfaktor-logo
search
Odmara u Hrvatskoj
Oglasio se Halilhodžić: Ko kaže da me se Maroko odrekao? Novinari pišu svašta, mora da je neki novac u igri
Marokanski mediji posljednjih dana pišu kako su čelni ljudi tamošnjeg fudbala odlučili raskinuti saradnju sa bh. stručnjakom Vahidom Halilhodžićem.
26.04.2022. u 21:08
get url
text

Navodno, samo se čeka da Vaha završi odmor i dođe u Maroko, kako bi mu uručili otkaz.

A sve zbog principijalnosti, odnosno odluke našeg stručnjaka da u tim ne želi vratiti otpisane zvijezde - Hakima Ziyecha, Noussaira Mazraouija i Abderrazaka Hamdallaha, koje je otjerao iz reprezentacije zbog nediscipline.

Fouzi Lekjaa, predsjednik Fudbalskog saveza Maroka, nedavno je rekao kako Vaha ima podršku, ali istovremeno poručio kako nema "nedodirljivih i nezamjenjivih", odnosno da zvijede moraju biti vraćene u tim za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Marokanski mediji objavili su i da će Halilhodžić biti na sastanku s predsjednikom Saveza početkom maja i da će tada i službeno dobiti otkaz. Poznato je kako je Vaha tip trenera koji ne dopušta da mu se neko miješa u posao, odluke, jer on ima svoju trenersku filozofiju i način rada. Stoga, kao takav ne misli popustiti. Nije popuštao ni u prošlosti...

VEZANI TEKST - Halilhodžić zbog karaktera "potpisao" otkaz u Maroku, na meti Francuz koji trenira Zmaja

- Ko kaže da se mene Maroko odrekao? To što mediji pišu nije istina. Da, mediji pišu svašta, novinari pišu svašta, mora da je neki novac tu u igri, zanimljivo što sve neće napisati o meni - kazao je Halilhodžić za Net.hr i dodao:

- Još sam selektor Maroka, nego što da jesam. Meni je više ta priča postala degutantna, da vam budem iskren, ne želim o tome više pričati. Vidjet ćemo sve što će se dogoditi. Nema nikakvih problema. Za mene nema nikakvih problema.

Odgovorio je i na priče o tome da bi mogao preuzeti Dinamo.

- Pa, kako da dođem u Dinamo kad sam selektor Maroka. Vidjet ćemo kako će se sve završiti, što će se dogoditi. Ne mogu o tome pričati. Vi novinari stalno tražite neke senzacije. To što se sve piše o meni nemam pojma. Ja sam trenutno u Hrvatskoj, sutra se vraćam u Francusku. Nekoliko dana poslije se vraćam u Maroko i to je to - zaključio je Halilhodžić u razgovoru za Net.hr.

Vaha je ispisao historiju nakon što je odveo Maroko na Mundijal, što mu je bila četvrta reprezentacija koju je kao selektor kvalifikovao na SP. Međutim, na prvenstvima je vodio samo Alžir, jer je u Obali Slonovače i Japanu smijenjen prije nastupa na završnom turniru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.