open-navfaktor-logo
search
Sve izvjesniji rasplet
Halilhodžić zbog karaktera "potpisao" otkaz u Maroku, na meti Francuz koji trenira Zmaja
To više i nije tajna - Vahidu Halilhodžiću odbrojani su dani na klupi Maroka, ne zbog nedostatka rezultata, nego zbog njegovor karaktera.
25.04.2022. u 22:02
get url
text

Jablaničaninu zamjeraju što je iz reprezentacije otjerao najveće zvijezde poput Hakima Ziyecha, Noussaira Mazraouija, Adela Taarabta... i nema namjeru da ih vrati u tim pred Mundijal u Kataru, što je jedan od uvjeta za ostanak na klupi.

Fouzi Lekjaa, predsjednik Fudbalskog saveza Maroka, poručio je to Vahi, koji je odgovorio kako nema namjeru da se "posipa pepelom", te je tako "potpisao" otkaz.

VEZANI TEKST - Marokanci traže Halilhodžićevog nasljednika: Savez već kontaktirao Švicarca

Kako piše Lionsdeatlas bilo bi veliko iznenađenje da Halilhodžić "preživi" sastanak sa Lekjaaom. Isti izvor već je pisao o mogućim nasljedicima (Lucien Favre, Claudio Ranieri, Marcelo Bielsa, Laurent Blanc), a danas je isplivalo još jedno ime.

Riječ je o Julienu Stephanu, mladom i ambicioznom treneru koji sjedi na klupi Strasbourga, ekipe za koju nastupa A reprezentativac BiH Sanjin Prcić.

Stephan je skrenuo pažnju na sebe sjajnim rezultatima sa ovim klubom, s kojim je u borbi za plasman u Ligu prvaka. Također, mladi stručnjak je ostvarivao i sjajne rezultate na klupi Rennaisa, što su bile preporuke čelnicima tamošnjeg Saveza.

Osim kvaliteta, nasljednik našeg stručnjaka na klupi Maroka trebao bi poznavati francuski jezik, kojim se govori u većem dijelu ove zemlje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.