open-navfaktor-logo
search
Četiri imena
Marokanci traže Halilhodžićevog nasljednika: Savez već kontaktirao Švicarca
Vahidu Halilhodžiću, proslavljenom bh. treneru, odbrojani su dani na klupi reprezentacije Maroka.
25.04.2022. u 00:48
get url
text

Vaha ne želi u ekipu vratiti zvijezde koje je protjerao iz tima zbog nediscipline (Hakim Ziyech - Chelsea, Noussair Mazraoui - Ajax, Adel Taarabt - Benfica, Amine Harit - Marseille i Abderrazak Hamdallah - Ittihad), što je jedan od uvjeta da ostane na klupi. Marokanski mediji već su otpisali Jablaničanina, najavivši kako će mu nakon povratka u ovu zemlju biti uručen otkaz.

Kako piše Lionsdelatlas, portal kojem je glavna tema reprezentacija, sačinjena je lista trenera koji bi mogli zamijeniti Vahu. Jednog su iz Fudbalskog saveza Maroka, kako navodi isti izvor, već kontaktirali, a on se zove Lucien Favre.

VEZANI TEKST - Vahi Halilhodžiću spreman otkaz, čeka se samo da dođe u Maroko?

Švicarac je bez posla kako je u junu 2020. godine napustio Borussiju Dortmund. Navodi se kako je njegov agent već odbio neke ponude, a da je Favre zatražio vremena da razmisli... Fouzi Lekjaa, predsjednik FSM, upravo u Švicarcu vidi čovjeka koji bi mogao nastaviti put koji je trasirao Vaha.

Drugi na listi je Claudio Ranieri, koji je bez posla kako je napustio Watford.

Spominju se još dva imena, ali je njihov dolazak nerealna zbog visine plaće. To su Marcel Bielsa i Laurent Blanc.

Ovaj drugi je bio kandidat i 2019. godine, kada je došao Vaha, ali je posao tada propao zbog novca. Francuz je tražio 120.000 američkih dolara mjesečno, a Lionsdelatlas piše da bi i sada mogao dobiti mjesečnu plaću kakvu ima Halilhodžić - 80.000 dolara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.