Anja Margetić se zahvalila na ovoj kandidaturi te je istakla da će "s ponosom raditi na promociji svog rodnog grada, uz ljudsku i političku gromadu kakav je Bogić Bogićević", te da će "upotrijebiti svoje znanje i iskustvo iz poslovnog sektora, kao i sportske konekcije širom svijeta, s ciljem promicanja interesa Sarajeva". „Grad Sarajevo ima značajne nadležnosti na polju sporta, pogotovo kada su olimpijski kapaciteti u pitanju, te ću svom snagom raditi na privlačenju investicija i vraćanja olimpijskog sjaja našem Sarajevu - istakla je Margetić.   

Anja Margetić je rođena 1975. godine u Sarajevu, gdje je pohađala osnovnu i srednju školu te se aktivno bavila plivanjem u PK Bosna. Bila je rekorder BiH u nekoliko disciplina, a predstavljala je SFRJ na Balkanijadi i na Evropskom prvenstvu kao juniorska reprezentativka. Još 1991. godine odlazi u Oregon u SAD s plivačkom stipendijom, gdje je završila srednju školu, a plivačku i obrazovnu karijeru nastavila je na Univerzitetu u Nebraski, također s punom sportskom stipendijom. 

Na poziv Olimpijskog komiteta Republike Bosne i Hercegovine, u ljeto 1992. putuje iz SAD-a u Barcelonu, gdje je sa samo 17 godina nastupila za olimpijsku reprezentaciju RBiH u plivačkim disciplinama delfin 100 i 200 metara. Anja Margetić je prva žena koja je pod zastavom naše zemlje nastupila na olimpijskim igrama.

Po završetku studija biznis administracije 1997. godine, Anja se vratila u Sarajevo, gdje se zaposlila u Centralnoj banci BiH pod rukovodstvom tadašnjeg Guvernera Petera Nicholla. Protekle 23 godine je u toj instituciji provela na poslovima SWIFT administratorke, koordinatorke za bruto poravnanje u realnom vremenu te rukovoditeljice Službe za monitoring transakcija. Anja je 2007. godine magistrirala međunarodno poslovanje i javne politike na Univerzitetu u Cataniji u Italiji. Govori engleski i italijanski jezik. Anja se i danas aktivno bavi plivanjem, uključujući kao trener državnih prvaka i reprezentativaca Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Naše stranke.