open-navfaktor-logo
search
Završnica takmičenja
Odbojkaši BiH danas protiv Kazahstana za polufinale Svjetskog prvenstva
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci danas igra četvrtfinalni dvoboj Svjetskog prvenstva koje se održava u Sarajevu.
08.11.2022. u 10:01
get url
text

Zlatni ljiljani će nakon pobjede nad Hrvatskom u osmini finala i plasmana među osam najboljih, za polufinale snage odmjeriti s Kazahstanom.

Kapiten Sabahudin Delalić istakao je kako put do finala počinje preko reprezentacije Kazahstana koja je u ponedjeljak savladala Srbiju.

- Mislim da je Kazahstan bio kvalitetniji protivnik, a ovo je eliminacijski sistem u kojem poraženi napušta takmičenje. Ukoliko prođemo njih nas čeka Egipat ili Njemačka u polufinalu - kazao je Delalić.

- Nama je cilj da dođemo u finale. Ono je samo po sebi uvijek teško, a potencijalni protivnik reprezentacija Irana koja je izuzetno težak protivnik. Iako će se vjerovatno sastati sa Brazilom u polufinalu koji je također odlična ekipa mislim da ih ne mogu pobijediti.

- Ne mogu obećati zlato kao što selektor obećava, ali ako nađemo rješenje za čovjeka koji je visok gotovo 2,5 metra mislim da možemo slaviti. Ovo je naša četvrta utakmica, imali smo četiri različite postave, ne igramo ono što bi Iran želio da vidi, tu su kamere, tu su skauti i ne igramo u punom kapacitetu već onoliko koliko nam treba što smo pokazali i u ovoj utakmici - istakao je kapiten naše ekipe.

Meč Kazahstan - BiH počinje u 14.30 sati. Sve utakmice naše reprezentacije mogu se pratiti u prijenosu uživo na BHRT-u.

U ostalim četvrtfinalnim mečevima igraju Iran - SAD, Brazil - Ukrajina i Egipat - Njemačka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.