Petak, 19.08.2022.
FOTO: ANADOLIJA

Od "keca" do "sedmice": Prvi "Golf Fest" u Sarajevu

"Golf" je veoma popularno vozilo u BiH, naročito u Sarajevu, rekao je Mirko Gerh, organizator "Golf Festa"

Više od 20 vlasnika, za mnoge najdražeg automobila "Volkswagen golfa", učestvuje danas u Sarajevu na prvom "Golf Festu".

Organizator Mirko Gerh izjavio je da je riječ o prvom "Golf Festu" u Sarajevu, koji bi trebao postati tradicija, javlja Anadolu Agency (AA).

- Za sada imamo vozila koja su uglavnom iz BiH. Tu su vozila od" golfa 1" do "golfa 7". Naravno, predstavili smo i električni "golf". "Golf" je veoma popularno vozilo u BiH, naročito u Sarajevu. Ovdje imamo mnogo naših "golfova", proizvodenih u tvornici automobila u Sarajevu - pojasnio je Gerh.

Rekao je i da imaju dvadesetak učesnika.

- Za "Golf Fest" smo se odlučili jer je golf nekada bio statusni simbol u Sarajevu, ali i bivšoj Jugoslaviji. Sarajevo je poznato po tome što se "golf" voli i cijeni i na neki način najomiljenije vozilo - dodao je Gerh.

Među učesnicima je bio i Adi Mulahmetović, ponosni vlasnik "golfa" Mk1 iz Tvornice automobila Sarajevo.

- Moj otac je dugo radio u tvornici automobila i tu ljubav prema "golfovima" je prenio na mene. Ovo je vozilo ne samo moje i vaše mladosti nego i cijele države. Auto je iz 1984. godine. Ovo vozilo nisam ni gledao kada se proizvodilo, nisam bio ni rođen. Ovdje ima više sentimentalne nego materijalne vrijednosti - poručio je Mulahmetović.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]r.ba.
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh