Kako je potvrđeno iz Tužilaštva Brčko distrikta, Tužilaštvo je dokazalo krivicu Jovičevića, optuženog da je u februaru prošle godine u mjestu Brezovo Polje - Novo Naselje ubio oca na okrutan i podmukao način.

On je optužen da je u vrijeme dok se u kući nalazio sam sa njim, tvrdim predmetom - automatskom puškom ocu zadao više udaraca u predjelu glave usljed čega je nastupila trenutna i nasilna smrt žrtve.

- Na suđenju pred Osnovnim sudom njemu je dokazano krivično djelo ubistvo za koje je nepravosnažno osuđen na kaznu zatvora od šesnaest godina. Istovremeno, oslobođen je od optužbe da je počinio krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija, a jednako kao i Tužilaštvo presudu u cijelosti može pobijati žalbom - naveli su iz brčanskog Tužilaštva.

Optuženi Jovičević bio je u bjekstvu više od dvije sedmice, zbog čega su za njim bile raspisane potraga i međunarodna potjernica.

Uhapšen je na području Sarajeva pošto se javio medicinskoj službi zbog povrede usljed pada u koritu rijeke Miljacke, nakon čega je po prijedlogu Tužilaštva odmah pritvoren.