Hrvatski stručnjak koji je vodio Zmajeve na Evropskom prvenstvu u pismu koje je objavilo Oslobođenje obavijestio je Rukometni savez BiH da nastavak saradnje nije moguć.

- Poštovani, želim Vas ovim putem informirati da sam odlučio da nastavak saradnje sa RSBiH više nije moguć, kako zbog činjenice da ne ispunjavate svoje obaveze, ali i posebno nakon medijskih istupa proteklih dana od predsjednika RSBiH Umičevića (Marinko, op. a.). O tome će službeno vodstvo saveza kontaktirati moj advokat.

- Želio bih zahvaliti navijačima na podršci, igračima na sjajnoj saradnji koju smo imali u proteklih godinu dana. Siguran sam da će nastaviti tamo gdje smo zajedno stali i nakon što smo izborili EP u Mađarskoj i Slovačkoj, uspješno završiti baraže za naredno Svjetsko prvenstvo. Također, zahvaljujem cijelom stručnom timu koji je radio zajedno sa mnom i davao cijelog sebe za dobro reprezentacije - stoji u Obrvanovom pismu.

VEZANI TEKST - Žižoviću naporno slušati priču o lošem terenu, prisjetio se i Sliškovićevih riječi
 

Predsjednik RSBiH Marinko Umičević je prije nekoliko dana poručio kako je Obrvanov ugovor štetan i da za njega nije validan jer ga nije verifikovao Upravni odbor RSBiH.

Dodao je kako je za eventualne sporove nadležan sud u Hrvatskoj, što, kako kaže, nema nigdje na svijetu.

Umičević je rekao i da selektorova plaća iznosi 5.000 eura.

Kontaktirali smo i Rukometni savez BiH, a osoba koja se javila na telefon kazala je "da nije ovlaštena da daje bilo kakve informacije".

Reprezentaciju BiH 16. marta čeka gostovanje kod Grčke u prvoj utakmici baraža za Svjetsko prvenstvo, a tri dana kasnije zakazan je revanš u Tuzli.

Okupljanje bh. tima planirano je za nedjelju (13. mart).