open-navfaktor-logo
search
Krvavi neredi
Objavljene šokantne fotografije: Sukob kartela u meksičkim zatvorima, najmanje šest ubijenih
Pripadnici kartela Jalisco nova generacija i Los Rojos sukobljavali su se dva dana zaredom nakon što je jedan zatvorenik ubijen, a još dva ranjena u zatvoru u Xochitepecu
01.11.2019. u 09:32
get url
text
Sukobi u meksičkim zatvorima
Sukobi u meksičkim zatvorima

Najmanje šest zatvorenika je preminulo tokom sukoba dva kartela u Meksiku. Među stradalima je i bivši vođa grupe koja je 2014. godine optuživana za nestanak 42 studenta.

Pripadnici kartela Jalisco nova generacija i Los Rojos sukobljavali su se dva dana zaredom nakon što je jedan zatvorenik ubijen, a još dva ranjena u zatvoru u Xochitepecu, gradu u saveznoj državi Morelos. Neredi u srijedu u centru za socijalnu reintegraciju Atlacholoaya okončani su sa povredama još dvojice zatvorenika. Helikopterom su odvedeni u obližnju bolnicu.

Užasne fotografije objavljene na društvenim mrežama prikazuju krvave zatvorenike raspoređene na podu hodnika. Još jedna zastrašujuća fotografija prikazuje odsječenu glavu koja leži na zemlji pored dva tijela.

{$galerijaFotografija}

Meksički mediji objavili su slike zatvorskih stražara kako leže na zemlji, dok se na drugoj slici vidi nekoliko službenika za popravke koji su bili prisiljeni da kleče dok su bili okruženi zatvorenicima koji drže palice. Drugi video je otkrio trenutak kada grupa zatvorenika Atlacholoaya centra za socijalnu reintegraciju ispituje drugog zatvorenika o napadu.

Državna policija Morelosa i vojnici meksičke vojske i vojna policija Nacionalne garde poslani su kako bi ponovo uspostavili kontrolu nad zatvorom.

Ministar unutrašnjih poslova Pablo Ojeda Cardenas rekao je novinarima da zatvorenici u napadu nisu koristili puške.

- Oko 350 zatvorskih službenika raspoređeno je za provođenje protokola o nacionalnoj sigurnosti, a potpuna i potpuna kontrola zatvora je ponovno uspostavljena - navele su vlasti u Morelosu.

Među ubijenima je Raymundo Isidro, bivši vođa bande Guerreros Unidos i vođa kartela Jalisco nove generacije, koji je uhapšen u maju.

Meksiko zatvor 07.jpg
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.