Na ulicama Sarajeva uskoro će se, prvi put nakon 40 godina, naći 25 novih trolejbusa. Tim povodom premijer KS Edin Forto i ministar saobraćaja Adnan Šteta obišli su danas trolejbuski depo KJKP Gras, gdje su se u razgovoru sa nadležnim i uposlenicima uvjerili u kakvom stanju se nalazi.

-Upoznali smo osoblje koje radi na održavanju trolejbusa. Oni ne kriju svoje zadovoljstvo i imaju odlične ideje kako da uvedemo u saobraćaj nove trolejbuse za koje ćemo raspisati tender za nekoliko dana - rekao je premijer Forto.

Ministar Šteta naglasio je da će novi trolejbusi uveliko olakšati funkcionalnost javnog prijevoza u Kantonu i kako je obećano na početku godine, uskoro će Sarajevo dobiti nove moderene trolejbuse kakveise mogu vidjeti u gradovima Evrope i svijeta.

Razgovaralo se i o  usvojenom rabalansu Budžeta u kojem je predviđeno novo zaduženje od pet miliona eura za proširenje trolejbuske mreže do Vogošće. Dat je nalog za izradu glavnog projekta nakon ćega raspisivanje javnog poziva i početak obnove ove trolejbuske dionice koja nije aktivna od završetka rata, saopćio je Press KS.