Novi fudbalski skandal potresa Srbiju. Kako pišu tamošnji mediji, Fudbalski savez Srbije pokrenuo je istragu protiv učesnika utakmice 14. kola Prve lige Smederevo - Kabel (2:1) odigrane u ponedeljak - zbog sumnji u nameštaljku.

Kako piše Blic.rs, ovaj meč se našao pod lupom pošto su Smederevci slavili poslije preokreta, kladioničarskim riječnikom "iz dvojke u keca". Kabel je vodio na poluvremenu, a onda je klupko počelo da se okreće čudno na drugu stranu, što je zapalo za oko ljudima zaduženim za regularnost u FSS.

Konkretno, zbog dešavanja u drugom poluvremenu, u kojem je viđeno nekoliko "zanimljivih" situacija, i pokrenuta je istraga.

- Sumnjive su najprije izmjene Kabela, a onda i golovi Smedereva, odnosno reakcija gostujuće odbrane kod pogodaka domaće ekipe. Sumnjive situacije su sljedeće: Na početku drugog poluvremena umjesto golmana Gorana Vukliša ušao je rezervista Vukašin Pilipović. Potom je trener Novosađana u 53. minutu izvršio dvostruku izmjenu, kada su izašli iz igre Nebo Siril Izučukvu Junior i Stefan Petrović, a ušli Aleksa Vujić i Milan Srbijanac. U 58. minutu, kada je došlo do izjednačenja poslije sumnjive reakcije odbrane Kabela, gosti su ostali bez Marka Bjekovića, koji je prijavio povredu. Novosađani su do tada ispucali sve tri izmjene, pa su nastavili meč sa desetoricom. U 74. minutu domaćin dolazi do preokreta i pobjede, poslije još jedne sumnjive reakcije odbrane Kabela - piše Blic.

Ukoliko se istragom utvrdi da je bilo sumnjivih radnji, vinovnicima bi uslijedile žestoke kazne - oduzimanje bodova ili selidba u niži rang takmičenja.