open-navfaktor-logo
search
Uvijek može gore
Nova bruka: Ivaylo Petev postavio još jedan negativan rekord
Kada mislite da vas više ništa ne može iznenaditi onda se pojavi Ivaylo Petev, koji sve to demantuje.
26.03.2022. u 14:12
get url
text

Bugarin je gledajući rezultati najgori selektor u historiji fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, a ovu neslavnu titulu "osvojio" je u proteklim kvalifikacijama, kada je osvojio najmanje bodove od svih dosadašnjih selektora.

VEZANI TEKST - Strmoglavi pad: Ivaylo Petev najgori selektor u historiji BiH!

Zmajevi su pod njegovom trenerskom palicom sinoć poraženi od Gruzije na Bilinom polju - 0:1. što mu je bio četvrti uzastopni poraz. Nekada je zenički stadion bio neosvojiva tvrđava, posebno protiv, uvjetno rečeno, "manjih" reprezentacija. A danas? Reprezentacija koju vodi Petev zaredala je tri uzastopna poraza u Zmajevom gnijezdu.

Petev je tako postao prvi selektor koji je upisao tri vezana poraza na Bilinom polju i na taj način degradirao stadion koji je većini navijača zakletva.

U finišu kvalifikacija Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, sredinom novembra prošle godine poraženi smo od Finske (1:3) i Ukrajine (0:2), a neslavne stranice historije Petev je ispisao sinoć protiv Gruzije (0:1).

Treba napomenuti da su po dva vezana poraza upisali Blaž Slišković i Miroslav Ćiro Blažević. Ali je razlika u imenima i kvalitetu rivala...

Baka je 2006. godine sa Zmajevima na Bilinom polju izgubio od Mađarske (1:3), a potom i od Grčke (0:4) u kvalifikacijama za EURO 2008.

VEZANI TEKST - Četvrti uzastopni poraz Zmajeva, Gruzija pokorila Bilino polje

Tri godine kasnije dva poraza vezao je i Ćiro. U finišu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine poraženi smo od Španije (2:5). No, izborili smo baraž u kojem smo mjesec kasnije, u novembru, ugostili Portugal protiv kojeg smo izgubili sa minimalnih 0:1.

U utorak će Zmajevi na Bilinom polju ugostiti Luksemburgu, a nadamo se da ćemo prekinuti negativni niz, te da će bugarski trener prestati brukati prije svega državni tim BiH, a onda i sebe.

Sve kredite je već odavno potrošio, a to najbolje potvrđuju slike sa sablasno praznog stadiona Bilino polje. Navijači su okrenuli leđa i njemu i reprezentaciji, a vrijeme je da mu čelnici FSBiH pokažu izlazna vrata, bez obzira na to kako će završiti duel protiv Luksemburga.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.