open-navfaktor-logo
search
Prijateljski meč
Četvrti uzastopni poraz Zmajeva, Gruzija pokorila Bilino polje
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras od Gruzije u prijateljskoj utakmici odigranoj na Bilinom polju - 0:1. 
25.03.2022. u 22:42
get url
text

Izabranicima selektora Ivayla Peteva ovo je bio četvrti uzastopni poraz, a treći u posljednji tri utakmice na zeničkom stadionu koji je nekada bio neosvojiva tvrđava za protivničke timove (Finska 1:3, Ukrajina 0:2, Gruzija 0:1).

Rezultati u proteklom kvalifkacionom ciklusu (najgori u historiji bh. tima), kao i večerašnji poraz očit su dokaz da bugarski stručnjak nije kapacitet za klupu Zmajeva.  

Zmajevi su dobro otvorili utakmicu i u sedmoj minuti imali su tri velike prilike. Prvo su prijetili Kolašinac i Gojak, a rezultat svega bio je korner nakon kojeg Kovačević pogađa stativu.

Desetak minuta kasnije Gruzijci su bili u mat poziciji. Kvaratskhelia je ubacio sa desne strane, a Davitashvili je zakasnio u djeliću sekudne pa Šehić nije morao interevenisati.

Veliku priliku u 24. minuti imao je Demirović. Kashia se poigravao, izgubio je loptu na dvadesetak metara od svog gola, a uporni Demirović krenuo je sam prema golu rivala. Šutirao je sa vrha šesnaesterca, ali lopta odlazi pored gola.

U 43. minuti zatresla se mreža Gruzije, ali je gol Kovačevića poništen zbog ofsajda. Svemu je prethodila velika prilika za BiH, kada je Džeko šutirao glavom, a golman Loria panterskom intervencijom spašava goste.

{$galerijaFotografija}

I u trećoj minuti nastavka postigli smo gol, egzekutor je bio Džeko, ali je pogodak opet poništen zbog ofsajda. A, onda hladan tuš u 49. minuti.

Dubinsku loptu primio je Zivzivadze, Saničanin nije najbolje reagovao, a napadač Gruzije majstorski je pogodio za vodstvo gostiju.

Mogli su Gruzijci u 71. minuti do 0:2, kada je Kvaratskhelia snažno šutirao sa 25 metara, ali je Šehić uz mnogo muke zaustavio njegov pokušaj.

U 74. minut stopostotna prilika za BiH. Nakon greške zadnje linije Gruzije kombinovali su Gojak i Stevanović, ovaj drugi je šutirao, ali je Loria sjajnom intervencijom spasio svoj gol.

Pokušali smo do kraja stići batr do izjednačenja, ali promjene rezultat nije bilo. 

BiH - Gruzija 0:1 (0:0)

Stadion Bilino polje. Gledalaca: 1.500. Strijelac: 0:1 - Zivzivadze (49). Sudija: Aleksandar Stavrev (Sjeverna Makedonija). Žuti kartoni: Aburjania, Davitashvili, Tsitaishvili (Gruzija).

BOSNA I HERCEGOVINA: Šehić, Ahmedhodžić, Kovačević (od 76. Gazibegović), Saničanin (od 59. Miličević), Stevanović (od 87. Menalo), Gojak (od 76. Rahmanović), Hadžiahmetović, Krunić (od 60. Danilović), Kolašinac, Demirović (od 87. Prevljak), Džeko. Selektor: Ivaylo Petev.

GRUZIJA: Loria, Kakabadze, Aburjania (od 63. Mekvabishvili), Kashia, Gioberlidze (od 63. Tsitaishvili), Dvali (od 80. Chabradze), Kvekveskiri, Lobhanidze (od 63. Kverkvelia), Kvaratskhelia (od 75. Beridze), Zivzivadze, Davitashvili (od 75. Gvilia). Selektor: Willy Sagnol.

_DSC4160.JPG
1 od 16
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.